torsdag 25 februari 2010

Bio med förhinder

Skulle suttit på biografen nu med C för att se "En enda man", men som ni förstår så gör jag inte det. C:s gammelhund kissade blod, uschusch, men har nu fått antibiotika av tant veterinären.

Så vi ställde in det tidiga bio-besöket, väntar på att hon ska ringa,kanske åker vi in på en senare föreställning.

Finns en del filmer jag vill se just nu, faktiskt, det är ju så svårt komma iväg bara! Även utan sjuka hundar...

När jag ändå skriver om bio så vill jag rekommendera tre böcker; alla av Katarina Wennstam. Och får ett titel-hjärnsläpp direkt...Smuts hette den första och Alfa-hannen den sista men den mittemellan? Hon är feminist ut i fingerspetsarna och skriver om hur det manliga patriarkatet påverkar: framförallt via sex och våld mot kvinnor. Är egentligen mycket bättre än Larssons Millenium-triologi och dessutom trovärdigare. Den första boken känns aktuell igen med tanke på den pensionerade juristen/polischefen som våldtog unga flickor och dessutom troligen bedrev koppleriverksamhet. Och den senaste boken handlar bl a om sexuella trakasserier på teatern...och mellanboken om att poliser ligger högt på listan beträffande misshandel av sina egna fruar...De är väldigt bra, alla tre! Läs dem!

Jag är också feminist. Jag anser att alla ska ha lika värde. Jag tror att vi måste "uppfostra" likadant. Ibland tänker jag att feminismen backar, det är fult att vara det. Men jag anser att vi måste protestera (ojoj, gör jag det? Skulle inte tro det...) eller i alla fall tänka. Vi borde inte acceptera Björn borg-kampanjen för trosor med magra flickor i pornografiska poser. Eller rosa leksakskatalogsidor till flickor och blå till pojkar. Märkligt att det fortfarande förekommer.

Jiiz, så här djup brukar jag inte vara...och det här är det djupaste för dagen för nu ringde C och är snart på väg hit, så åker vi in till stan och ser vad vi hittar på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar